Over Marjolijn Boterenbrood

9 april 2014 - kunstenaars, Marjolijn Boterenbrood, onderzoeken, proeven, samenwerken, zoet en zout

Het uitgangspunt bij het werk van Marjolijn Boterenbrood is altijd een plek. Dat vormt de  samenhang tussen de verschillende projecten. Een plek, die van schaal kan variëren van een steeg tot een eiland. Datzelfde uitgangspunt genereert een diversiteit aan resultaten die in vorm uiteenlopen van tekeningen, objecten, foto’s en installaties tot een complete atlas van een gebied.

Over het project:

In de ‘Partituur van Zoet en Zout’ brengt Marjolijn Boterenbrood ervaringen van het leven met zoet en zout water in kaart.

partitur-affiche2

Zij reist met haar atelierbus naar verschillende locaties op Schouwen-Duiveland en achterhaalt daar wat leven met zoet en zout betekent: een zoektocht naar mythes, verhalen, herinneringen, feiten, verborgen bijzonderheden en beelden. Haar ‘tekenmachine’ moet de eilandbewoners inspireren hun ervaringen in kaart te brengen.

 

sd plekken en verhalen                            sd atelierbus

Het is als een proces van verzamelen, wroeten, spitten, zaaien, mesten, laten groeien, uitbroeden, hopelijk oogsten, vieren, doorgeven en delen. De partituur brengt de inhoud samen. Het is de ‘geschreven’ of ‘opgetekende’ versie.

http://www.marjolijnboterenbrood.nl/werk/schaal/eiland