Warning: The magic method GADWP_Manager::__wakeup() must have public visibility in /customers/c/3/4/bewaerschole-archief.nl/httpd.www/wp-content/plugins/google-analytics-dashboard-for-wp/gadwp.php on line 76 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/c/3/4/bewaerschole-archief.nl/httpd.www/wp-content/plugins/google-analytics-dashboard-for-wp/gadwp.php:76) in /customers/c/3/4/bewaerschole-archief.nl/httpd.www/wp-content/themes/inspire-oud/functions.php on line 302 Bewaerschole | kunstenaars

kunstenaars

Schouwen-Duiveland ligt als een kwetsbare parel midden in een blauw-groene oase. Beschermd tegen het zout van de zee door duinen, dammen en dijken, afhankelijk van een dun laagje zoet water vlak onder het maaiveld, bedreigd door zoute kwel, zeespiegel stijging en natuurgeweld. Door menselijk ingrijpen is de dynamiek van zoet en zout zoveel mogelijk gereguleerd. Daardoor is een precair systeem gecreëerd waarin mensen wonen en werken, en waarbinnen het voortdurend zoeken is naar een evenwicht tussen veiligheid, economie en natuurwaarden.

De Bewaerschole heeft een vijftiental kunstenaars gevraagd om dit constant verschuivende evenwicht te onderzoeken en te visualiseren. Vanuit totaal verschillende invalshoeken zullen zij in beeld brengen hoe de mensen en de natuur op het eiland balanceren tussen zoet en zout. Een beeld met het heden als vertrekpunt, maar met een open blik naar verleden en toekomst.

We hebben gekozen voor een vijf jaar durend project om de kunstenaars de kans te geven gedegen
onderzoek te doen en de mogelijk te bieden aan instellingen en nieuwe kunstenaars om
gedurende de vijf jaren mee te denken en er ook nog een bijdrage aan te kunnen geven.