Warning: The magic method GADWP_Manager::__wakeup() must have public visibility in /customers/c/3/4/bewaerschole-archief.nl/httpd.www/wp-content/plugins/google-analytics-dashboard-for-wp/gadwp.php on line 76 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/c/3/4/bewaerschole-archief.nl/httpd.www/wp-content/plugins/google-analytics-dashboard-for-wp/gadwp.php:76) in /customers/c/3/4/bewaerschole-archief.nl/httpd.www/wp-content/themes/inspire-oud/functions.php on line 302 Bewaerschole | bezoek, lezingen en artist talk

bezoek, lezingen en artist talk

3 april 2017 - kunstenaars, lezingen, willem besselink, zoet en zout

Vrijdag 14 april 2017 15.00 – 18.00 uur in de Bewaerschole zullen Esther van Baaren en Vincent Klap, ieder op hun eigen manier betrokken bij het FRESHEM onderzoek, hun werk toelichten.

Esther van Baaren senior onderzoeker / adviseur zoetwatervoorziening bij Deltares
FRESHEM: 3D zoet-brak-zout kartering van het grondwater
In het onderzoeksproject FRESHEM Zeeland (FREsh Salt groundwater distribution by Helicopter ElectroMagnetic survey in the Province of Zeeland) zijn met behulp van een helikopter metingen verzameld. Deze metingen zijn door BGR, TNO en Deltares vertaald naar een 3D zoet-brak-zout kartering van het grondwater voor de hele provincie Zeeland. Tot een diepte van 40 tot 120 meter weten we nu waar het grondwater zoet is. Dit resultaat is van belang voor sectoren als landbouw, drinkwater en natuur en kan gebruikt worden voor duurzaam gebruik van het grondwater en bij (her)inrichting van gebieden.

Vincent Klap senior beleidsmedewerker water, Provincie Zeeland
De zoetwatersituatie in Zeeland wordt lastiger door warmere zomers en een rijzende zeespiegel, terwijl het grootste deel van de provincie geen aanvoer van extern zoet water kent. We onderzoeken daarom hoe we de balans tussen zoetwater-behoefte en -beschikbaarheid kunnen bewaren. Het lijdt geen twijfel dat het zal neerkomen op maatwerk, afhankelijk van de lokale omstandigheden. De zoektocht naar doelmatige maatregelen kent de vorm van een programma; de Proeftuin Zoet Water.

Aansluitend vertelt Willem Besselink  over zijn werk en  we sluiten daarna af met een borrel en een zoet – zout hapje van Cateringa & Kompanen.