Bruno heeft op 9 februari zijn ideeën voor een project rond het thema Balanceren tussen Zoet en Zout gepresenteerd. Bruno is landschapsarchitect en artistiek leider van de Stichting Landschapstheater en Meer (SLeM), waarmee hij in de afgelopen jaren een reeks grote projecten realiseerde, o.m. in het kader vn Oerol op Terschelling. Maatschappelijke relevantie is bij alle projecten uitgangspunt. Dat bepaalt voor een groot deel de werkwijze die het best omschreven kan worden als ‘culturele landschapsontwikkeling’. In intensieve samenspraak met o.a. bewoners en deskundigen worden al experimenterend nieuwe landschapsvormen ontwikkeld. Daarbij wordt gezocht naar een combinatie van natuurlijk processen, culturele activiteiten en poëtische verbeelding.
In een vroeg stadium zijn contacten gelegd met Rijkswaterstaat en met Agrarisch Schouwen-Duiveland. De contacten met Rijkswaterstaat hebben uiteindelijk geleid tot het idee om aan te sluiten bij een zandsuppletieproject van Rijkswaterstaat voor het behoud van het strand voor de Brouwersdam. Op 14 mei 2014 is een workshop gehouden bij Natural High aan de Brouwersdam, waar Rijkswaterstaat het project heeft toegelicht en waar met Bruno de eerste mogelijkheden werden besproken.
Intussen heeft Bruno de contouren geschetst van het ‘Landschapstheater Zandsuppletie Brouwersdam’, een landschappelijk publieksproject. Voor de realisatie ervan is nauwe samenwerking vereist van alle betrokkenen: provincies, gemeenten, lokale ondernemers, Rijkswaterstaat en niet te vergeten de aannemer die de zandsuppletie zal moeten uitvoeren volgens het plan van Bruno en zijn Stichting Landschapstheater en Meer (SLeM). In het najaar worden de plannen verder geconcretiseerd.