Willem Besselink bouwt voort op zijn presentatie in de Bewaerschole met onder<>boven Aardenburg. In de neogotische Maria Hemelvaartkerk creëert hij een toren van licht, een abstrahering van de bodemsamenstelling én verwijst hij naar het licht dat in religie en wetenschap een hoofdrol speelt.
Het Zeeuws-Vlaamse stadje Aardenburg pakt uit en biedt een podium aan eigentijdse kunstenaars van naam. Op unieke locaties. Van 7 juli tot en met 10 september. Curator Nico Out selecteerde werk van 10 kunstenaars met ‘Plaatsbepaling’ als invalshoek. Waar sta ik? Ten opzichte van mezelf en de ander? Ten opzichte van de wereld en de geschiedenis? En ten opzichte van de kunst?
De centrale kunstenaar is Jan Fabre. Hij exposeert in de St Baafs. Je hoeft dus nu niet naar Sint Petersburg of Venetië om zijn werk te zien, maar kunt in Aardenburg terecht. Waar je bijvoorbeeld ook de sculptuur van Pim Palsgraaf kunt bewonderen. Opgezette dieren gaan schuil onder miniatuursteden. Of nemen ze hun territorium terug?
Geïnspireerd door de ‘De Golf’ van de Japanse kunstenaar Hokusai maakte Tamara Dees (die in 2012 in de Bewaerschole exposeerde) een installatie met drie aan het plafond hangende zeilbootjes voor de Doopsgezinde Kerk.
De andere kunstenaars van wie werk is te zien in Aardenburg zijn: Eveline van Duyl (die in 2009 in de Bewaerschole exposeerde), Gregory Green, Koen Hauser, Hajo Hofmann, Anya Janssen en Jan Verschueren.
Naast beeldende kunst biedt het festival lezingen, ontmoetingen met kunstenaars, poëzie, straattheater, film en concerten. Daarnaast is er een graffitiworkshop, een boekenproject met bewoners, zijn er rondleidingen op aanvraag en een educatief project met basisscholen.